Bu using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

BLOG

 • De (on)zin van camerabewaking - de regels

  In een vorig blog heb ik al geschreven over de (on)zin van cameratoezicht in combinatie met de techniek. Ik gaf daarbij aan dat om zeker te weten dat de inzet van camerabeveiliging ook de gewenste resultaten oplevert, het van belang is om van te voren goed vast te stellen met welk doel een camera wordt geïnstalleerd.  Maar als je een duidelijk doel voor ogen hebt, heb je natuurlijk ook nog te maken met de wet- en regelgeving omtrent cameratoezicht en privacy. Wat mag wel en wat mag niet...

 • De (on)zin van camerabewaking - de techniek

  Het is vandaag mooi weer, dus tijd voor een test. Ik loop het pand uit de straat op. Het duurt maar 34 seconden voordat ik de eerste bewakingscamera tegenkom. En dan heb ik ons eigen pand nog niet eens meegeteld.

 • [BLOG] - Hippe apps

  Ik zal het gelijk maar toegeven: ik ben een smartphone-fanaat. Iedere Media Markt of Dixons is voor mij een waar walhallah. Sterker nog, volgens het thuisfront vertoon ik verschijnselen van mobiel verslavingsgedrag. Mijn telefoon piept en licht op voor ieder nieuw Linkedin bericht, Instagram foto , Whatsapp, Tweet of email..... Nu ben ik er gelukkig nog niet zo erg aan toe als mijn zoon, voor wie zijn levensgeluk lijkt samen te hangen met de sterkte van het wifi signaal. Desondanks werden...

 • Veiligheid in eigen hand

  U kent ze vast wel. De slogans van de Nederlandse overheid om ons te wijzen op onze verantwoordelijkheid als het gaat om een leefbare maatschappij voor iedereen. Denk aan: ‘Een beter milieu heb je zelf in de hand.’ Of: ‘Veilig internetten heb je zelf in de hand’. Maar wist u al dat u uw eigen veiligheid ook letterlijk in eigen hand kunt hebben?

 • Veilig op vakantie

  Eigenlijk hoeft u het filmpje van ‘Dave’ niet eens te bekijken om te weten dat het alleen fysiek veilig achterlaten van uw huis niet voldoende is om het dievengilde in de vakantieperiode op een afstand te houden. Maar tussen weten en er ook naar handelen zit soms toch nog een verschil. Daarom zet ik graag een aantal tips voor u op een rij om te voorkomen dat u na uw vakantie van een koude kermis thuiskomt.