Bu using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

[BLOG] - Hippe apps

Ik zal het gelijk maar toegeven: ik ben een smartphone-fanaat. Iedere Media Markt of Dixons is voor mij een waar walhallah. Sterker nog, volgens het thuisfront vertoon ik verschijnselen van mobiel verslavingsgedrag. Mijn telefoon piept en licht op voor ieder nieuw Linkedin bericht, Instagram foto , Whatsapp, Tweet of email..... Nu ben ik er gelukkig nog niet zo erg aan toe als mijn zoon, voor wie zijn levensgeluk lijkt samen te hangen met de sterkte van het wifi signaal. Desondanks werden mijn huisgenoten gek van al het app-gepiep, ge-zzzz en ge-brrrr. Sinds kort hebben wij dan ook de afspraak dat de telefoon vanaf 19.00 uur ’s avonds op stil staat. Wel zo goed voor de wereldvrede in Huize Brouwer.

Het leuke aan de smartphone vind ik dat je met iets nieuws kunt spelen, zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen. Een goede of leuke app is er voor mij één die zeer actueel en informatief of juist grappig is, of die je leven net iets makkelijker maakt. Ik denk dan aan Flitsmeister voor een fileoverzicht, of een app die je ritten en kilometerstand automatisch bijhoudt. Ook erg handig tijdens vakantie, is Tripadvisor. Boordevol nuttige informatie over bezienswaardigheden, hotels en restaurants.

STANLEY heeft onlangs een app gelanceerd die deze eigenschappen van een goede app op het eerste gezicht niet heeft. De app is niet ‘superhot’, is weinig informatief, en is al helemaal niet als leuk bedoeld. De app maakt je leven niet echt gemakkelijker en de app bespaart je ook al geen geld. Sterker nog, er kan zelfs een negatief bijgevoel aan deze app kleven. En toch assisteert deze app wel bij iets heel essentieels: persoonlijke veiligheid. Deze app heet STANLEY Guard en is bedoeld voor iedereen die zich wel eens onveilig voelt. Dit kan een vrouw zijn die ’s avonds laat door een verlaten parkeergarage naar haar auto moet wandelen. Of een medewerker die ’s nachts (storings)dienst heeft en in het holst van de nacht alleen op pad moet (Lone Workers). Het unieke aan deze app is de combinatie van nieuwe dienstverlening met ‘old school-service’: bij alarm wordt u persoonlijk gebeld door een medewerker van de STANLEY Alarmcentrale. Daarnaast heb je je eigen veiligheid altijd in eigen hand. Want wat vergeet je nooit als je ’s morgens de deur uitgaat? Inderdaad...je huissleutels en je telefoon.

Tijdens de Vakbeurs Facilitair en Den Bosch in januari konden bezoekers van onze stand tijdelijk gratis gebruik maken van STANLEY Guard. De vele positieve reacties die wij hier op hebben ontvangen zijn voor mij het grootste bewijs dat de STANLEY Guard app echt toegevoegde waarde biedt. Je veiligheid stopt namelijk niet nadat je het alarm van je huis of bedrijf hebt ingeschakeld en de deur achter je hebt dichtgetrokken.

Over STANLEY Guard

Over STANLEY Guard

Over de auteur

Henk Brouwer is als Business Unit Manager verantwoordelijk voor de STANLEY Alarmcentrale. Door zijn jarenlange ervaring in de beveiligingsbranche heeft Henk veel kennis opgedaan van de specifieke beveiligingsproblematiek waar onze klanten mee te maken hebben. Daarnaast is hij lid van diverse internationale projectgroepen in het kader van de ontwikkeling van concepten/oplossingen voor specifieke marktsegementen.

Heeft u de app al geprobeerd? Wilt u uw ervaringen met ons delen?

Contact met Henk

View Henk Brouwer's profile on LinkedIn