Bu using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

Veilig op vakantie

Eigenlijk hoeft u het filmpje van Dave niet eens te bekijken om te weten dat het alleen fysiek veilig achterlaten van uw huis niet voldoende is om het dievengilde in de vakantieperiode op een afstand te houden. Maar tussen weten en er ook naar handelen zit soms toch nog een verschil. Daarom zet ik graag een aantal tips voor u op een rij om te voorkomen dat u na uw vakantie van een koude kermis thuiskomt.

Natuurlijk zorgt u er allereerst voor dat u uw huis veilig achterlaat. Dus:

  • Sluit ramen en deuren goed af.Berg alle waardevolle spullen goed op en laat niets van waarde in het zicht liggen.
  • Zorg dat het erop lijkt alsof er iemand thuis is. Laat bijvoorbeeld wat vaat achter op het aanrecht en laat ’s avonds een paar lichten branden. Ook een buitenlamp met sensor schrikt af.
  • Vraag de buurman of iemand anders die u vertrouwt om een oogje in het zeil te houden en ook de post regelmatig weg te halen.

 

Een tweede punt wat het filmpje van ‘Dave’ wel duidelijk maakt is dat er veel (persoonlijke) informatie eenvoudig online terug te vinden is. Ook inbrekers zullen hier dankbaar gebruik van maken. Zet daarom niet op Facebook of Twitter dat u op vakantie gaat en plaats ook geen vakantiekiekjes online gedurende uw afwezigheid. Zelfs het instellen van antwoordapparaat of voicemail kan al voldoende informatie opleveren voor mensen met verkeerde bedoelingen. 

 

U heeft er nu alles aan gedaan om uw huis veilig achter te laten voordat u op vakantie gaat. Maar het blijft een gegeven dat dieven er op allerlei slinkse manieren toch achter komen dat u voor langere tijd weg bent. Een extra zekerheid en geruststelling biedt dan een alarmsysteem, aangesloten op een particuliere alarmcentrale (PAC). Zeker als u duidelijk met stickers bij ramen en deuren aangeeft dat uw huis is voorzien van beveiliging schrikt dit inbrekers af. En mocht er onverhoopt toch iemand proberen uw huis binnen te dringen, dan wordt de alarmcentrale gewaarschuwd en kunnen direct de juiste acties worden uitgezet.

 

Als u een alarmaansluiting op een alarmcentrale heeft, dan is het tot slot goed om door te geven dat u met vakantie bent, zelfs voor een korte periode. U heeft als het goed is ook een aantal waarschuwings-/sleuteladressen doorgegeven. Check ook even of deze personen wel bereikbaar zijn tijdens uw afwezigheid. Bent u aangesloten op de STANLEY Alarmcentrale, dan kunt uw uw wijzigingen doorgeven via admi.nl@sbdinc.com.

 

Voor nu wens ik u een fijne en vooral veilig zomer toe!

 

PS Vergeet het filmpje van 'Dave' niet te bekijken!

Over de auteur

Als Account Manager Monitoring is John van der Loo binnen STANLEY Alarmcentrale verantwoordelijk voor het samen met resellers verder commercieel uitbouwen van de dienstverlening. John heeft jarenlange ervaring in de beveiligingsbranche, waarbij zijn expertise vooral ligt op het gebied van alarmcentralediensten.

Wilt u reageren op dit artikel of in contact komen met John, klik dan op één van de icoontjes hiernaast of hieronder.