Bu using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

Veilig thuiskomen met STANLEY Guard

STANLEY Security introduceert januari 2015 STANLEY GUARD™, een smartphone-applicatie voor persoonlijke veiligheid. STANLEY GUARD helpt bij het beschermen van potentieel kwetsbare mensen.

Gebruikers die zich onveilig voelen, sturen met een simpele shake of tap een alarm naar de 24/7 STANLEY Alarmcentrale. De smartphone geeft ter plekke een afschrikwekkend audiosignaal en start automatisch beeld- en geluidopnamen als bewijslast. De applicatie is ontwikkeld voor medewerkers die veel alleen (over)werken, tijdens nachtdiensten of op verlaten werkplekken.

Statement STANLEY Security 
Henk Dibbets, General Manager: “Als eerste van de drie grote Nederlandse beveiligers gaan we verder dan het beschermen van bedrijfslocaties en waardevolle bezittingen. Deze smartphone­applicatie beschermt werknemers en hun naasten. Op het werk, thuis en daarbuiten. Deze applicatie is ook van waarde voor bijvoorbeeld CEO’s en vermogende particulieren.”

Werking STANLEY GUARD
Met de beschreven shake of tap ontvangt de STANLEY Alarmcentrale de GPS-locatie en de video-opnamen. De operator analyseert het alarm en neemt contact op. Blijft een antwoord uit - of als de opnamen op een gevaarlijke situatie duiden – dan volgt alarmering van opvolgers en/of hulpdiensten. 
Een andere feature is het Man Down Alarm: registreert de telefoon een tijdje geen beweging meer – in een door de gebruiker in te stellen tijdslot – dan wordt automatisch een alarm verstuurd (inclusief locatie). Dit biedt extra zekerheid voor functionarissen op een bouwplaats of in het buitengebied.
Daarnaast is er een Live View functie waardoor er bij noodsituaties direct contact is met de meldkamer van de politie.

Bewezen technologie 
De gebruiksvriendelijke applicatie is ontwikkeld voor Apple, Android, Blackberry en Windows. De app is proven technology in Engeland en Spanje. Zo wordt in Engeland de applicatie standaard aangeboden aan de zes miljoen klanten van de online datingsites van Cupid Plc. Dit omdat veel klanten van Cupid zich toch redelijk unheimisch voelen bij een eerste afspraak.