Bu using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

Actueel

 • Werkwijze overvalalarm wijzigt per 1 juli 2021

  Vanaf 1 juli 2021 verandert de manier waarop de politie omgaat met overvalalarmen die bij Particuliere Alarmcentrales (PAC), zoals STANLEY Security Alarmcentrale, binnenkomen. Doordat 99% van alle overvalalarmen vals alarm blijken te zijn, zal de politie alleen nog met hoge prioriteit reageren wanneer het alarm geverifieerd is. Wat betekent dit in de praktijk? Deze verandering in het overvalprotocol van de politie betekent dat onze dienstverlening vanaf 1 juli aanstaande ook verandert: wij zijn verplicht om alle overvalalarmen te verifiëren. In de praktijk betekent dit dat er videoverificatie plaats moet vinden. Wanneer een overvalalarm afgaat kunnen wij met videobeelden verifiëren of er daadwerkelijk een overval aan de gang is. Wanneer dit het geval is, wordt dit met de alarmcentrale van de politie gecommuniceerd zodat zij de nodige middelen met de hoogste prioriteit in kunnen zetten. Een overvalalarm dat niet geverifieerd is zal met lagere prioriteit worden opgevolgd door de politie. Overvallen in Nederland Jaarlijks zijn er zo’n 1000 tot 1200 overvallen, waarvan driekwart bij bedrijven. Wanneer er melding van een overval binnenkomt bij de politie, wordt er met hoge prioriteit gereageerd en is de minimale inzet twee dubbel bemenste politievoertuigen. Echter blijkt in de meeste gevallen dat het gaat om een vals alarm. Dit zorgt dus voor een hoge druk op de politiecapaciteit die elders ingezet had kunnen worden. Daarom worden de protocollen aangescherpt, de politie rukt alleen nog met hoogste prioriteit uit wanneer een elektronisch overvalalarm is geverifieerd. Dit kan door een ooggetuige zijn, of met elektronische beveiliging: videoverificatie. Klik hier voor de flyer van Federatie Veilig Nederland voor meer informatie. Klik hier voor de flyer van Federatie Veilig Nederland voor meer informatie voor installateurs. Vergroot de pakkans bij een overval De kans dat overvallers worden gepakt, wordt met videoverificatie aanzienlijk vergroot: binnen enkele minuten weet de politie door de beschikbare camerabeelden precies wat er speelt. Met Live View kan de meldkamer van de politie bovendien live meekijken via een video feed.  Zo beschikt de politie direct over essentiële informatie zoals het aantal overvallers, of ze bewapend zijn, omschrijving van de daders, et cetera.

 • ISDN stopt per 1 september 2019

  De komende tijd gaan er 2 dingen veranderen in het communicatielandschap, die ook voor uw beveiligingssysteem gevolgen kunnen hebben: per 1 september stopt KPN met het ISDN-netwerk en ook het 3G-netwerk verdwijnt: per 1 januari 2020 bij Vodafone en per 1 januari 2022 bij KPN.  Wat betekent dit voor u? Voor alarmsystemen die melden over ISDN1-, ISND2- of een meervoudige PSTN-aansluiting, betekent dit dat alarmen en storingen per 1 september 2019 niet meer doorgestuurd kunnen worden naar onze meldkamer. Daarom moeten deze systemen zo snel mogelijk voorzien worden van een andere verbinding en/of overdrager. Voor systemen die een back-up verbinding hebben via 3G betekent dit dat deze bij gelegenheid omgebouwd moeten worden naar 4G. De impact verschilt per systeem, daarom geven wij u graag een persoonlijk advies. Neem daarvoor contact op met uw beveiligingsinstallateur of met onze operationele administratie voor de mogelijkheden op 088-0506678

 • STANLEY Videomanager

  Pré alarmbeelden met STANLEY Videomanager STANLEY Videomanager Uw camerasysteem wordt met de video-router gekoppeld aan STANLEY Alarmcentrale. Hierdoor beschikken de operators in het geval van een alarm direct over de live en pré-alarmbeelden, zodat de situatie meteen kan worden ingeschat. Daarnaast biedt Videomanager de mogelijkheid om de verbindingen tussen beveiligingscamera’s continu te monitoren en zijn alle verbindingen met de alarmcentrale versleuteld. Zo weet onze STANLEY Alarmcentrale altijd zeker dat het camerasysteem goed functioneert. U kunt met één of meerdere gebruiker accounts opnames beheren via de Videomanager Camera Portal en optioneel gebruik maken van Cloud opslag, alarm via SMS, Twitter of e-mail. Videomanager heeft middels software plug-ins tevens de beschikking over intelligent video analyse zoals kenteken-, object-, barcode-, gezichtsherkenning en branddetectie.

 • STANLEY Alarmcentrale lid VEB

  Recent is de STANLEY Alarmcentrale lid geworden van de VEB (Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven). Wat betekent dit voor u? Kiest u voor aansluiting op de STANLEY Alarmcentrale, dan kiest u voor kwaliteit met bijbehorend vakkundig advies. Veiligheid optimaal gerealiseerd door de gehele beveiligingsketen van installateur tot STANLEY Alarmcentrale. Neem voor meer informatie contact met ons op.